Boeddha's en Kami: De ontwikkeling van de Japanse Religie

Voorkant
Amsterdam University Press, 25 nov. 2003 - 104 pagina's
0 Recensies
Reviews worden niet geverifieerd, maar Google checkt wel op nepcontent en verwijdert zulke content als die wordt gevonden.
De Japanse maatschappij is een geseculariseerde samenleving waarin allerlei oude religieuze tradities en ideeŽn zijn blijven bestaan, soms duidelijk herkenbaar, soms onderhuids. In de tegenwoordige cultuur vinden we derhalve vele gebruiken die met de Japanse religie te maken hebben. Deze religie is een bonte verzameling van allerlei culten en geloofssystemen van zowel inheemse als buitenlandse oorsprong. Zo treffen we in Japan vormen van onder andere sjamanisme, taoÔsme, confucianisme, boeddhisme aan. Het boekje ‘Boeddha’s en Kami, de ontwikkeling van de Japanse religie’ is bedoeld om de niet-expert in grote lijnen te laten zien hoe in de loop der tijden al deze gedachtestromingen zich ontwikkeld en soms vermengd hebben en hoe de complexe hedendaagse Japanse religie tot stand is gekomen.
 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen.

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Populaire passages

Pagina 8 - Het Japans is in dit boek getranscribeerd volgens de Hepbum-transcriptie. De hoofdregel voor deze transcriptie is: klinkers worden uitgesproken zoals in het Italiaans, medeklinkers zoals in het Engels. De klinkers kunnen kort of lang zijn; de lange 'a', 'o' en 'u' worden aangegeven door een lengtestreepje (macron) boven de klinker, de lange 'e' door 'ei', en de lange 'i' door 'ii'. Een 'n' vůůr 'm', 'b' of 'p' wordt uitgesproken als een 'm'.
Pagina 8 - Transcriptie en kalender Het Japans is in dit boek getranscribeerd volgens de Hepbum-transcriptie. De regels voor deze transcriptie zijn: klinkers worden uitgesproken zoals in het Italiaans, medeklinkers zoals in het Engels, en een 'n' vůůr 'm', 'b' of 'p' wordt uitgesproken als een 'm'.

Bibliografische gegevens