Creativity, inc.: hoe creeer de een cultuur waarin creativiteit ontstaat en floreert

Voorkant
Bruna Uitgevers B.V., A.W., 29 aug 2014
Creativity, Inc. is een boek voor managers die hun werknemers willen leiden naar excellentie, een handleiding voor iedereen die streeft naar originaliteit, en de allereerste, all-access reis naar het hart van Pixar Animation Studios. Het neemt je mee naar de story meetings, de postmortems en de Braintrust-sessies en laat zien hoe je een cultuur bouwt waar creativiteit ontstaat en floreert.

Pixar domineert al bijna 20 jaar de animatiewereld. Films als de Toy Story-trilogie, Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Up en WALL-E hebben box-office records gevestigd en wonnen samen 27 Academy Awards. Het plezier in het vertellen van verhalen, de inventieve plots en de emotionele authenticiteit laten zien wat creativiteit werkelijk is. In dit boek onthult Catmull de ideeŽn en technieken achter het succes en de winstgevendheid. Bij Pixar is een unieke omgeving gecreŽerd met processen die creativiteit beschermen en die ingaan tegen conventies:

- Geef een goed idee aan een middelmatig team en ze verkloten het. Geef een middelmatig idee aan een fantastisch team en ze repareren het of verzinnen iets beters.
- Als je er niet naar streeft om het onzichtbare zichtbaar te maken en het te begrijpen, dan ben je slecht voorbereid om leiding te geven.
- Managers zijn er niet om risico’s te vermijden. Ze moeten een omgeving creŽren waar het veilig is voor anderen om risico’s te nemen.
- De kosten om fouten te voorkomen zijn vaak hoger dan de kosten om fouten te herstellen.
- De communicatiestructuur van het bedrijf is niet gelijk aan de organisatiestructuur. Iedereen moet elkaar kunnen praten.
- Ga er niet vanuit dat algemene overeenstemming leidt tot verandering – zelfs als iedereen aan boord is, kost het veel energie om een groep in beweging te krijgen.

Bibliografische gegevens