De man en het hout

Voorkant
Atlas Contact, Uitgeverij, 16 sep. 2015
Lars Mytting, schrijver en houtliefhebber, schreef een instant klassieker over het bewerken, bewaren en stoken van hout. De internationale bestseller ‘De man en het hout’ van Lars Mytting is een onontbeerlijke en praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout. Wanneer moet je de boom omhakken om het beste brandhout te krijgen? Hoe houd je een kampvuur eindeloos aan de gang? Wat valt er uit de houtstapel af te leiden over het karakter van de stapelaar? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een antwoord. Lars Mytting (1968) is een van de best verkopende Scandinavische auteurs. ‘De man en het hout’ verscheen in 2011 en stond een jaar lang in de Noorse bestsellerlijst; het is een van de meest succesvolle Scandinavische boeken aller tijden.

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

Gebruikersrecensie - Markeren als ongepast

Een interessant, onderhoudend en af en toe bijna poëtisch boek.
En dat schrijf ik terwijl ik het in de bedroevend slechte Nederlandse vertaling heb gelezen. Kun je nagaan hoe goed en hoe mooi het
origineel is.
Uitgeverij Atlas Contact zou ik willen adviseren het boek opnieuw, maar dan serieus, te laten vertalen. Dit boek verdient beter dan het gestoethaspel van Angélique de Kroon.
Wim Diepeveen
 

Bibliografische gegevens