Van big bang tot burn-out: Het grote verhaal over stress

Voorkant
Balans, Uitgeverij, 11 feb. 2017
0 Recensies
Reviews worden niet geverifieerd, maar Google checkt wel op nepcontent en verwijdert zulke content als die wordt gevonden.
Een aanrader!' - Dick Swaab 'Leest als een roman.' - Robert Hofstra, hoogleraar humane genetica Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat Ūs stress eigenlijk? Bijna 14 miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de IndustriŽle Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden. Ons stress-systeem, grotendeels gevormd in een periode waarin nog niet eens leven op het land bestond, is helemaal niet toegerust om de problemen van deze tijd het hoofd te bieden. Het is dan ook geen toeval dat het aantal gevallen van slapeloosheid, depressie en burnout een alarmerende groei laat zien.
In dit boek pleiten Hoogendijk en De Rek voor een radicaal andere visie op stressgerelateerde aandoeningen. Op heldere en overtuigende wijze leggen zij uit hoe het komt dat wij zoveel moeite hebben alle veranderingen bij te houden. Het is tijd onze opgefokte verwachtingen onder de loep te nemen. Net als onze ongezonde relatie met de farmaceutische industrie.

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen.

Bibliografische gegevens