Het Barbetboek: Op ontdekkingsreis onder de krullen van de Franse waterhond

Voorkant
Dog Eared Pages, 24 okt 2014 - 308 pagina's
De barbet, of Franse waterhond, was tot de 21e eeuw een tamelijk onbekend ras buiten Frankrijk. Mede door de toenemende vraag naar zogenaamde hypo-allergene honden staan waterhonden steeds meer in de belangstelling. De barbet is inmiddels bekend in heel Europa en in de Verenigde Staten en Canada.

Met het lezen van dit boek kruipt u onder de krullen van dit eeuwenoude ras om kennis te maken met de fantastische hond die zich ónder die bijzondere vacht bevindt. Een hond die zich onderscheidt door de combinatie van een ontspannen aard met een tomeloze energie.

De barbet is een veelzijdige hond. Zijn zachte en uitermate vriendelijke karakter maakt hem tot een ideale gezinshond. Hij is echter ook geschikt om op diverse terreinen te worden ingezet als werkhond. Van oudsher werd de barbet gebruikt voor de jacht op waterwild, maar tegenwoordig is hij ook steeds meer in trek als therapie- en hulphond.

Voor mensen die overwegen een barbet aan te schaffen is dit boek een uitstekend hulpmiddel om te bepalen of de keuze voor een barbet voor hen de juiste is. Voor diegenen die al een barbet hebben is het een praktische leidraad bij de opvoeding en training. Als u uw barbet blijft stimuleren met leuke en uitdagende activiteiten – in dit boek vindt u hiertoe heel veel tips – zullen u en uw barbet voor altijd beste maatjes zijn!

Laat u meevoeren op een boeiende ontdekkingsreis onder de krullen van de Franse waterhond – de barbet!

 

Geselecteerde pagina's

Inhoudsopgave

Voorwoord
3
Inhoudsopgave
4
Inleiding
6
Hoofdstuk 1 Geschiedenis van de barbet
9
Hoofdstuk 2 Karakteristiek
23
Hoofdstuk 3 Leven met de barbet
53
Hoofdstuk 4 Communicatie
77
Hoofdstuk 5 Verzorging van uw barbet
101
Hoofdstuk 7 Opvoeding
157
Hoofdstuk 8 Training de basis
191
Hoofdstuk 9 Training het eerste jaar
223
Hoofdstuk 10 Train uw volwassen barbet
263
Hoofdstuk 11 Vragen Antwoorden
295
Fotocredits
304
Achterkant
312
Copyright

Hoofdstuk 6 Uw barbetpup
133

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Over de auteur (2014)

Brigitte Waller-Rengelink en Elisabeth Roest Kempemo, beiden gedreven hondenliefhebbers, hebben elkaar via de barbet leren kennen. Allebei waren ze vanaf hun eerste ontmoeting met een barbet verliefd op het ras en hadden spoedig hun eerste barbet in huis. Voor beiden was dat toevalligerwijs in 2007. Elisabeth woonde toen in Zweden en Brigitte in Nederland. Toen Elisabeth naar Nederland verhuisde ontmoetten de twee vrouwen elkaar via de rasvereniging. Ze raakten bevriend en maakten al snel regelmatig samen met hun honden lange wandelingen, waarbij het gespreksonderwerp ‘barbet’, hun passionele hobby, de rode draad was. Beiden trainen hun honden op basis van positieve beloningsgerichte trainingstechnieken en ze hebben ervaring met diverse hondensporten, zoals gehoorzaamheid, behendigheid, speuren en jachttraining. Zowel Brigitte als Elisabeth zijn fokker en Brigitte is tevens de oprichter van de rasvereniging in Nederland.

Bibliografische gegevens