Het familiebedrijf en de nalatenschap

Voorkant

Een gouden tip voor bedrijfsfamilies: het gaat beter met de familie, het familiekapitaal, het familiebedrijf en familieondernemingsvermogen, management, beheer en overdracht als er tijdig over deze thema’s wordt gesproken. De nalatenschapsmediator faciliteert dit gesprek.
Binnen nalatenschapsmediation heeft Annette M. van Riemsdijk het onderscheid aangebracht tussen ante en post mortem nalatenschapsmediation, ook wel pre- en postnalatenschapsmediation genoemd. Een exponent van prenalatenschapsmediation vormt het familiebedrijf. Vooral familiebedrijven roepen de hulp van nalatenschapsmediators in en leveren een belangrijke bijdrage aan de vraag naar nalatenschapsmediators. Het anticiperen op opvolgingskwesties, overlijden en daarbij behorend gemis en transitie voorkomt onduidelijkheid over de rollen binnen het familiesysteem, verdriet en een conflictueuze afwikkeling van de nalatenschap met alle menselijke, zakelijke en juridische gevolgen voor de erfgenamen van dien.

De bijdragen in dit vierde Erfenisvakdag Cahier bieden de lezers inzichten en praktische gereedschappen ter voorkoming van problemen met de continuÔteit van de bedrijfsvoering, het instandhouden van het familievermogen en ruzie binnen de familie en het familiebedrijf. De afgelopen jaren zijn er steeds meer boeken en tijdschriften verschenen over het thema familiebedrijven. Dit interdisciplinaire Erfenisvakdag Cahier vat deze literatuur niet alleen samen op hoofdpunten, maar vormt ook een nuttige aanvulling.

De Erfenisvakdag is een initiatief van de Stichting Nalatenschapsmediation, die ijvert voor de toepassing van mediation bij de afwikkeling van nalatenschappen, alsmede in preventieve zin. Naar aanleiding van elke Erfenisvakdag verschijnt een thematisch cahier met een bundeling van de uitgewerkte voordrachten.†

 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen.

Geselecteerde pagina's

Inhoudsopgave

Voorwoord Het familebedrijf
7
Het familiebedrijf systeemdominantie en rolconflicten
21
Overgang van een familiebedrijf naar de volgende generatie
49
Bijdrage Erfenisvakdag 18 juni 2014
63
Erfenisruzies en procedures anticiperen door Family Governance
79
Copyright

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

aandeelhouders aandelen bezit adviseur arbeidsongeschiktheid Artikel bankier Baruch Bush bedrijf werkt bedrijfsopvolging bedrijfsoverdracht belangrijk betrokkenheid binnen de familie binnen het familiebedrijf blokkeringsregeling broer Bush en Folger certificaten communicatie continuÔteit directeur dividend dividendbeleid Doelvermogen economisch belang eigendom eigendomsstrategie elkaar emoties emotionele empowerment Erfenisvakdag erfrecht ervaring estate planning externe facilitator familiale familie en bedrijf familiehandvest familieleden Familiestatuut familiestichting familiesysteem familievermogen Family Business family governance filantropie fiscale geÔnterviewden gesprek goed goederenrecht holding huwelijkse voorwaarden juridische aspecten kinderen lange termijn Lanschot Bankiers legaat legitieme portie leiderschap maken management manier moeder mogelijk nalatenschap nalatenschapsmediation Navolgingsplanning niet-overnemende dochters NoodOpvolgingsPlan Nyenrode Business Universiteit ondernemer onderneming onderzoek opvolger opvolging opvolgingsplan overdracht overdrager overgang overlijden van vader overnemende dochter partijen patriarch proces recognition regelen rendement risico’s scenario schenking situatie solvabiliteit succesvol systeemdominantie systemen tijdens leven toekomst transformative mediation uiterste wil vaak Verbeke vererving verkopen vermogen vermogensovergangen verschillende volgende generatie waarbij werknemers wettelijke verdeling zeggenschap zoals

Bibliografische gegevens