Vaderlandsche letter-oefeningen, Deel 1

Voorkant
1796
 

Geselecteerde pagina's

Overige edities - Alles bekijken

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Populaire passages

Pagina 587 - Schryver meldt niet , welke deeze ondeugd , of dit gebrek geweeft zy : en 't ftaat ons niet vry , in eene zaak van zo veel gewigt , op giffingen van anderen , te bouwen, 't Ontbreekt , voor 't overige , niet aan zulken (O , die Willem den III.
Pagina 530 - Hadden die anders gedagt, anders gefchreven, en had men hem daarmede in zyne jeugd bekend gemaakt, hy zou ook anders denken. Ellendige overtuiging! zy kan hem, ja, mannelyk, vast, onbeweegbaar zelfs in zyne begrippen maken, maar wie, die weet, wat de Christelyke ftandvastigheid in het geloof is, zal 'er deze gezindheid voor houden?
Pagina 572 - en aan te wyzen , waar by het toekqme dat het „ zelve dikwils meer vermag om der Menfchen Harten „ te bewegen, dan de Godsdienst zelve; voorts welke » de beste Middelen zyn om in de Burgerlyke Maat...
Pagina 529 - De bygekvige of ligt gelovige — — hy verdient beide deze namen vereerer van het menfchelyk gez'ag , gaat ook volgens andere grondbeginselen te werk. Uitgemaakt is het by hem , dat de Christelyke leer , waar, Goddelyk is; dat de vorm , waarin hy haar kent, de beste is ; dat alle byzondere lecrftukken , die daartoe van zyne kerkgemeente worden gerekend , 'er waarlyk toe behooren.
Pagina 89 - De Brieven van den Apostel Paulus , uit het Grieksch vertaald, met Aanmerkingen door EJ GREVE.
Pagina 352 - De geest van doctor Schasz, in de kerk; in de raadzaal en in de kroeg. Klugtig blyspel door JA Schasz. In den Haage, bij J.
Pagina 338 - Vaderlandsch Huisboek , of de Verklaaringen , Betuigingen en Beloften , van den Stadhouder der...
Pagina 309 - s MENSCHEN GELUKZALIGHEID, GENOEGZAAM, TER OVERTUIGING, DAT DEZELVE WAARLYK GODLYK, DAT IS, MET DE DAAD, OP GODLYKEN LAST, DOOR JESUS EN DE APOSTELEN, VERKONDIGD IS? OF, MOET 'ER, OM EENE GEGRONDE EN VOLKOMENE OVERTUIGING...
Pagina 529 - den ftyfhoofdigen man, die blyft by het-> geen hy van het Christendom geleerd heeft. — — Hy. blyft eigenlyk niet by het Christendom , maar by de party, dié hy heeft aangenomen.

Bibliografische gegevens