Algemeene vaderlandsche letter-oefeningen, Deel 1

Voorkant
p. Ellerman, 1776
 

Geselecteerde pagina's

Overige edities - Alles bekijken

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Populaire passages

Pagina 435 - Die daar zegt: Ik ken hem, en zijne geboden niet bewaart, die is een leugenaar, en in dien is de waarheid niet; 5 maar zoo wie zijn woord bewaart, in dien is waarlijk de liefde Gods volmaakt geworden.
Pagina 337 - ... te komen staat, zal komen, en niet vertoeven. 38 Maar de regtvaardige zal uit het geloof leven; en zoo iemand zich onttrekt, mijne ziel heeft in hem geen behagen. 39 Maar wij zijn niet van degenen, die zich onttrekken ten verderve, maar van degenen, die gelooven tot behouding der ziel HOOFDSTUK XI. HET geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet.
Pagina 435 - ... beërven. 22 Maar de vrucht des Geestes is liefde, blijdschap, vrede, langmoedigheid, goedertierenheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, matigheid. 23 Tegen de zoodanigen is de wet niet. 24 Maar die van Christus zijn, hebben het vleesch gekruist met de bewegingen en begeerlijkheden. 25 Indien wij door den Geest leven, zoo laat ons ook door den Geest wandelen.
Pagina 239 - Zaad betaalen dan zy zouden behoeven te doen , als de belasting op 't uitgaan weggenomen , of zeer veel verminderd , de verzending gemakkeiyk gemaakt , en der* halve ook de aanvoer flerker geworden, was.
Pagina 265 - Waarneeming omtrent het ontbindend Vermogen van de Colophonia of Gemeene Hars in de Lupia of het Boongezwel der Gewrigten , door FG LIST.
Pagina 1 - Vaderlandsche Letteroefeningen, waar in de boeken en schriften, die dagelyks in ons Vaderland en elders uitkomen, oordeelkundig tevens en vrymoedig verhandeld worden. Benevens Mengelwerk, tot Fraaije Letteren, Kunsten en Weetenschappen betrekkelyk.
Pagina 133 - Recht bof chimpt, zijn eigen Heeren lastert , Der dingen orde breekt , des Satans aart verbeeldt , En .dus volmaakt de rol van hunnen Meester fpeelt.

Bibliografische gegevens