Recueil militair bevattende de wetten, besluiten en orders betreffende de koninklijke Netherlandsche landmagt

Voorkant
Gebroeders van Cleef., 1851
 

Overige edities - Alles bekijken

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Populaire passages

Pagina 69 - WILLEM III, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Groot-Hertog van Luxemburg, enz., enz., enz.
Pagina 207 - Op de vordering der commissie van onderzoek, gelasi de president van de arrondissements-regtbank de dadelijke gijzeling van den weigerachtigen getuige of deskundige, die inmiddels tot aan de uitspraak van den president, op last der commissie, binnen het locaal, waar zij vergadert, in bewaring kan worden gehouden ; het door den president af te geven bevel vermeldt de gedane vordering, benoemt den deurwaarder met de overbrenging belasi, en wijst de plaats der voorloopige gijzeling aan.
Pagina 206 - De artikelen 5 en 6 zijn daarbij niet van toepassing. Art. 8. Aan ieder, die door de wet genaturaliseerd is, zullen door Ons brieven van naturalisatie worden uitgereikt. Art. 9. Het genot der regten, door de naturalisatie verkregen, vangt aan zoodra de wet, waarbij zij verleend is, van verbindende kracht is geworden, en de genaturaliseerde aan het bestuur zijner woonplaats de geregistreerde brieven van naturalisatie vertoond, en de verklaring heeft afgelegd, dat hij de naturalisatie aanneemt. Indien,...
Pagina 17 - Departementen van Algemeen Bestuur zijn, ieder voor zooveel hem aangaat , belast met de uitvoering dezes , waarvan afschrift zal worden gezonden aan den Raad van State en aan de Algemeene Rekenkamer, tol informatie, en hetwelk voorts in het Staatsb1ad zal worden •• , y«v. i»» ••.•. - '•' ." " ;. "•"
Pagina 213 - ... niet-verschijning, door de commissie, opgemaakt, levert, behoudens tegenbewijs, een volledig bewijs op van hetgeen daarin vermeld staat. Art. 12. De Nederlandse strafwet is toepasselijk op ieder die niet voldoet aan de verplichting in artikel 3 omschreven, ook indien het feit buiten Nederland is begaan. Art. 13. Onverminderd de vervolging wegens de eerste niet-verschijning, kan de commissie een nadere dagvaarding van dezelfde getuige of deskundige bevelen, en zelfs door tussenkomst van de officier...
Pagina 209 - Financiën is belast met de uitvoering dezes, waarvan afschrift zal worden gezonden aan Onzen Minister van Binnenlandsche Zaken, tot informatie. /A-.
Pagina 207 - ... commissie, binnen het locaal, waar zij vergadert, in bewaring kan worden gehouden; het door den President af te geven bevel vermeldt de gedane vordering, benoemt den deurwaarder met de overbrenging belast , en wijst de plaats der voorloopige gijzeling aan. Van de...
Pagina 211 - ... zaken bij het Wetboek van Strafregt bedreigd. Die schuldig is aan het omkoopen van zoodanige getuigen, wordt gestraft naar de voorschriften in gezegd Wetboek omtrent omkooping van getuigen gegeven. Het proces-verbaal van gehouden getuigen-verhoor bozit de bewijskracht in art.

Bibliografische gegevens