Glocalisering

Voorkant
Gompel&Svacina, 1 jan 2018 - 185 pagina's

De politie wordt in toenemende mate lokaal geconfronteerd met veiligheidsproblemen die een (verre) buitenlandse oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan criminaliteit die zich rond havens concentreert, maar ook aan cybercrime en terrorisme. De drijvende krachten achter dit proces van glocalisering zijn de toegenomen mobiliteit (stromen van mensen, goederen, geld, informatie en ideeën), het internet dat de plaatsongebondenheid faciliteert en de forse toename van communicatietechnologieën.

In dit Cahier onderzoeken we hoe de politie de gevolgen van glocalisering het hoofd biedt. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe manifesteren problemen zich lokaal? Wat is de rol van kruispunten als havens en wereldsteden? Zijn bestaande samenwerkingsverbanden als Europol en Interpol nog voldoende geëquipeerd om met de veranderende dynamiek om te gaan? En hoe kan politiesamenwerking internationaal op politiek niveau gefaciliteerd worden?

De Cahiers Politiestudies verschijnen trimestrieel. Zij zijn onderworpen aan een internationale double blind peer review en worden samengesteld door de gasteditoren, de hoofdredacteur en de editorial board, i.s.m. de redactie.

GPRC-uitgave (Guaranteed Peer Reviewed Content)

 

Inhoudsopgave

Steden en hun poortwachters
27
Globalisering reframed
45
Onze veiligheid in een geglobaliseerde wereld?
65
de aanpak
91
Misleiding in je mailbox
111
Van Syriëstrijder tot kamikaze
135
governancedilemmas in perspectief
157
Boekbespreking
173
Copyright

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Bibliografische gegevens