De Groninger cultuurschat: kerken van 1000 tot 1800

Voorkant
Justin E. A. Kroesen, Regnerus Steensma
Uitgeverij Van Gorcum, 2008 - 160 pagina's
 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

Gebruikersrecensie - Markeren als ongepast

De Groninger cultuurschat – kerken van 1000 tot 1800, Justin Kroesen en Regnerus Steensma (red.)
Over de oude kerken in de provincie Groningen is al veel geschreven en gepubliceerd. Verschillende
boeken bieden kwantitatieve inventarisaties van allerlei gegevens. Wat echter nog ontbreekt, is een antwoord op de kwalitatieve vraag wat de hoogtepunten van het Groninger kerkelijk cultuurgoed zijn.
Kroesen, Steensma en de overige auteurs geven in de uitgave De Groninger cultuurschat - Kerken van 1000 tot 1800 antwoord op deze vraag en scheppen daarmee een canon van het Groninger kerkelijk cultuurgoed. Zij beschrijven de belangrijkste onderwerpen en aspecten daarvan, en laten een veelvoud aan prachtige foto’s de rest doen.
De bekende kunsthistoricus Prof.Dr. Henk van Os nam bij de presentatie in de Groninger Der Aa-kerk het eerste exemplaar in ontvangst en prees de enorme prestatie van Kroesen en Steensma.
Peter Breukink, directeur Stichting Oude Groninger Kerken: "Ōn het gemak waarmee alles is geschreven, proef ik naast het plezier ook de geweldige deskundigheid van de verschillende auteurs. Liefhebbers van onze oude kerken krijgen in woord en beeld gepresenteerd wat het mooiste is. Leren en genieten dus."
Het boek is te bestellen via Philip Elchers: http://www.philipelchers.nl
 

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Bibliografische gegevens