De Nederlandsche leeuw: Maandblad van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, Volumes 1906-1908

Voorkant
Koniklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, 1906
 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen.

Overige edities - Alles weergeven

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Populaire passages

Pagina 198 - Vereins für Geschichte und Altertümer der Herzogtümer Bremen und Verden und des Landes Hadeln zu Stade 1871.
Pagina 199 - Etats (Les) de Blois, ou la Mort de MM. de Guise, scènes historiques. Décembre 1558.
Pagina 302 - ... opgeheven houdende in schuinlinkschen stand een ontbloot Romeinsch zwaard van zilver met gevest van goud, en in den linker een bundel van zeven pijlen van zilver met punten van goud, de punten omhoog, en de pijlen te zamen gebonden met een lint van goud ; II.
Pagina 302 - Huis gevoerde wapens van hunne uitwendige versierselen worden voorzien, zullen die uit de navolgenden toevoegsels of uit eenige dezer bestaan: a. tot dekking van het wapenschild de Koninklijke Kroon, gelijk aan die, welke door wijlen Zijne Majesteit Koning Willem I op Zijn wapenzegel is gevoerd geworden; b. twee heraldische leeuwen en profil van goud, ongekroond, getongd en genageld van keel, als schildhouders; c. het devies: 'Je maintiendrai' in Latijnsche letters van goud op een lint van azuur.
Pagina 302 - Works, 1817; n. 216). The following are his published works. 1. Power from on High, or the Power of the Holy Ghost dispersed through the whole Body of Christ, and communicated to each member according to its place and use in that body. Two sermons by William Dell, minister of the Gospel of Jesus Christ at Yelden ; 1645. Dedicated to the Countess of Bolingbroke. 2. Christ's Spirit a Christian's strength. Two sermons, published in 1645. Dedicated to Lady Elizabeth, Countess of Bolingbroke, wife of...
Pagina 302 - ... worden gevoerd, is: in azuur, bezaaid met blokjes van goud, een leeuw van goud, gekroond met een kroon van drie bladeren en twee parelpunten van hetzelfde, getongd en genageld van keel, in de rechtervoorklauw opgeheven houdende in schuinlinkse stand een zwaard van zilver met gevest van goud en in de linker- een bundel van zeven pijlen van zilver met punten van goud.
Pagina 190 - Wij WILLEM, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, GrootHertog van Luxemburg, enz., enz., enz.
Pagina 302 - List of inscriptions on tombs or monuments in Madras possessing historical or archaeological interest.
Pagina 302 - Historisch bewys, dat het Graafschap van Holland , sedert het begin der Leenen tot den afgezwooren Philips den II toe, altyd een Leen des Duytschen Ryks geweest is, enz.
Pagina 302 - Het wapen, dat door het Koninkrijk der Nederlanden, zoowel als door Ons en Onze opvolgers, Koningen der Nederlanden, zal worden gevoerd, is: in azuur, bezaaid met staande blokjes van goud, een klimmende rechtsgewende leeuw van goud, gekroond met eene kroon van drie bladen en twee parelpunten van hetzelfde, getongd en genageld van keel, in den rechtervoorklauw houdende in schuinlinkschen stand een ontbloot Romeinsch zwaard van zilver, met gevest van goud, en in den linker een bundel van zeven pijlen...

Bibliografische gegevens