Bedrijfskunde - De essentie

Voorkant
Maklu, 22 apr. 2014 - 817 pagina's

Wie de ambitie heeft om te gaan ondernemen of dat al doet, moet van vele markten op zijn minst een behoorlijke basiskennis hebben.
Deze uitgave brengt die kennis bij elkaar. Na een inleidend hoofdstuk over wat ondernemen wil zeggen, overloopt ze ťťn na ťťn alle essentiŽle elementen, zoals belangrijke economische begrippen, vennootschapsvormen met speciale aandacht voor de ‘handelszaak’, boekhouding, jaarrekening, kostprijscalculatie, investering, bugettering, financiŽle analyse,… Een apart hoofdstuk is besteed aan het opstarten van een eigen onderneming.

De auteur voegt vele voorbeelden en cases toe. Zo wordt de jaarrekening besproken aan de hand van reŽle gegevens van een bestaand bedrijf.

 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen.

Inhoudsopgave

DE ONDERNEMING
1
Bibliografie 745
49
BASISBEGRIPPEN VAN ECONOMIE
53
7
91
ANALYSE VAN DE JAARREKENING 633
149
FINANCIAL ACCOUNTING
151
8
168
12
176
16
184
B APPENDIX B HET MINIMUM ALGEMEEN REKENINGSTELSEL 765
252
9
280
10
375
53
390
Bibliografie
399

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Over de auteur (2014)

Ludo Poelaert doceert bedrijfseconomie, bedrijfsmanagement en Ondernemerschap aan de UGent. Tevens staat hij met beide voeten in het bedrijfsleven en leidt hij een onderneming die zich toespitst op het coachen van managers en zelfstandigen. De ervaring hiervoor haalde hij uit zijn verleden als manager in diverse topondernemingen, zoals Apple Computer, Air Belgium, Adecco en Barry Callebaut. Ludo deed ervaring op als verkoper, business unit manager, algemeen directeur, vicepresident en afgevaardigd bestuurder. Zo leerde hij het “management metier” door en door kennen.

Bibliografische gegevens