Pagina-afbeeldingen
PDF
ePub
[ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small]
[merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors]

G & LI K H & ID, VRI HEID, BRO È D C R S C H A

[blocks in formation]
[blocks in formation]

Exen quartier na elf uuren de Vergadering geopend zynde, worden de Notulen gerefumeerd en gearresteerd.

Wordende vervolgens ter deliberatie gebragt de volgende ftükken, tegens heden ter derde lezing aan de orde gefteld, als:

Eene Missive van het Uitvoerend Bewind, daarby verzogt hebhende, dat het Committe tot den Oost-Indifche Handel mogt worden geauthorifeerd, om zekere Actie groot f3000, toebehorende aan den Burger B. Blok, doch zints 1788, op namen van Hk. van Stralen overgeboekt, vry en zonder betaling der kosten van Zegels weder aan den originelen Eigenaar te doen overboeken conform geconcludeerd.

Eene Misfive van hetzelve Bewind, daarby favorabel adviserende op het Request van G. L. van der Berg, om uitbetaling van het hem nog competerende als Onder- Ma. jor van het Forth Lillo: conform befloten.

Eene Misfive van het zelve Bewind', daarby favorabel adviseerende op 't Request van Wykmeesteren der Roomsch Catholyke Armen te Nymegen, om betaling eener fomma van f600-:-: door het voormalig Quartier Nymegen hun geaccordeerd, yoor de vrydom van de impolitie op het Gemazl; en ook tevens om dit aan de Gereformeerde Armen te sccordeeren; conform befloten.

Eene Missive van het zelve Bewind, daarby favorabel advifeerende op het Request van J. van Boonum, te Lierop, in het voormalig Gewest Bataafsch Braband, om uit hoofde der door hem geledene rampen, onder moedwilaan zyn Zoon gepleegd, met een matig Penfioen te worden gebeneficeerd, om denzelven toe te ftaan eene Gratificatie van f400-:-: in eene Lyfrente à 10 per Cent: conform geconcludeerd.

Eene Missive van het zelve Bewind, daarby voordra. gende, om de gepensioneerde Officieren, provifioneel en hangende de deliberatien over de continuatie der Penfioe. nen, uit te betalen, of wel tot het laatst van den Jaare 1798.

[ocr errors]
[blocks in formation]

بنا

Daendels zegt: dat hy niets tegen het advis had, doch A 2 giare

[ocr errors][merged small][ocr errors][merged small][merged small][ocr errors]

GE LI K H & ID, VRI HEID, BRO È DER SCHA K.

[merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small]

E

[merged small][ocr errors][merged small][merged small]

(en quartier na elf uuren de Vergadering geopend zynde, worden de Notulen gerefumeerd en gearresteerd.

Wordende vervolgens ter deliberatie gebragt de volgende stukken, tegens heden ter derde lezing aan de orde gefteld, als:

Eene Missive van het Uitvoerend Bewind, daarby verzogt hebhende, dat het Committe tot den Oost-Indifche Handel mogt worden geauthorifeerd, om zekere Actie groot f3000, toebehorende aan den Burger B. Blok, doch zints 1788, op namen van Hk. van Stralen overgeboekt, vry en zonder betaling der kosten van Zegels weder aan den originelen Eigenaar te doen overboeken? conform geconcludeerd.

Eene Missive van hetzelve Bewind, daarby favorabel adviserende op het Request van G. L. van der Berg, om uitbetaling van het hem nog competerende als Onder Ma. jor van het Forth Lillo: conform befloten.

Eene Misfive van het zelve Bewind, daarby favorabel advifeerende op 'tRequest van Wykmeesteren der Roomsch Catholyke Armen te Nymegen, om betaling echer fomma van f600-:-: door het voormalig Quartier Nymegen hun geaccordeerd, voor de vrydom van de impofitie op het Gemaal; en ook tevens om dit aan de Gereformeerde Armen te accordeeren; conform befloten.

1

Eene Missive van het zelve Bewind, daarby favorabel adviseerende op het Request van J. van Boonum, te Lierop, in het voormalig Gewest Bataafsch Braband, om uit hoofde der door hem geledene rampen, onder moedwil aan zyn Zoon gepleegd, met een matig Penfioen te worden gebeneficeerd, om denzelven toe te ftaan eene Gratificatie van f400-:-: in eene Lyfrente à 10 per Cent: conform geconcludeerd.

Eene Mislive van het zelve Bewind, daarby voordra. gende, om de gepensioneerde Officieren, provifioneel en hangende de deliberatien over de continuatie der Penfioe. nen, uit te betalen, of wel tot het laatst van den Jaare

1798.

[ocr errors]

Van Leyden zegt: dat het voorstel tweeledig was, hy zoude 'er niet voor zyn, om dit hangende de deliberatien te accordeeren en dus onbepaald, maar wel tot December 1798.

Vitringa zegt: dat hy vermeende dat 'er bepaald werd immers tot ultimo December 1798.

De Prefident doet het advis nogmaals voorlee

zen.

De Sonnaville zegt: dat hy niet gaarn zien zoude, dat men met het accordeeren van het voorgeftelde door het Uitvoerend Bewind, daar uit zou afleiden, even als of de Penfioenen op de ouden voet zouden overblyven, daar het doch zeker was, dat zoo ergens verandering in behoefde en verbetering benodigd was, dan beftond het hier in.

De Prefident zegt: dat hy vermeende dat aan deze zwaarigheid voldaan werdt, door het geftelde in het advis ze've.

Daendels zegt: dat hy niets tegen het advis had, doch A 2 gaar

« VorigeDoorgaan »