Over Zoeken naar boeken met Google

Partnerprogramma Zoeken naar boeken met Google
Praktijkvoorbeelden
Helpcentrum
Nu aanmelden

Bibliotheekproject
Algemene vragen
Vraag van partners


Bestaande partners
Meld u aan bij uw account.

Help

Veelgestelde vragen
  1. Hoe werkt Zoeken naar boeken met Google?
  2. Welke soorten boeken zijn beschikbaar?
  3. Waarom kan ik het boek 'Duizend-en-één knutselideeën met een rijstkorrel' niet vinden?
  4. Welke gedeelten van een boek kan ik lezen?
  5. Waarom moet ik me aanmelden om bepaalde pagina's te kunnen bekijken?
  6. Ik ben reeds aangemeld. Waarom krijg ik dan toch het bericht dat de pagina niet beschikbaar is?
  7. Ik wil graag meer zien van dit boek. Wat moet ik doen?
  8. Waar komen deze boeken vandaan?
  9. Houdt Google bij welke pagina's ik bekijk?
  10. Welke gegevens worden door Google bijgehouden wanneer ik ben aangemeld?
  11. Verdient Google geld aan boeken die via een pagina van Zoeken naar boeken met Google worden verkocht?
  12. Ik geloof dat ik een fout heb gevonden. Wie kan deze fout verhelpen?
  13. Ik ben uitgever. Hoe voeg ik mijn boeken toe aan de zoekresultaten van Google?
  14. Ik ben auteur. Hoe voeg ik mijn boeken toe aan de zoekresultaten van Google?
  15. Hoe kan mijn bibliotheek deelnemen?
  1. Hoe werkt Zoeken naar boeken met Google?

    Het zoeken naar boeken met Zoeken naar boeken met Google is eenvoudig: typ het trefwoord of zinsdeel dat u zoekt in het zoekvak van Zoeken naar boeken met Google. Als uw zoekopdracht bijvoorbeeld de woorden "duiken diepzee" of een frase als "Dikkertje Dap klom op de trap" bevat, wordt gezocht naar alle boeken die overeenkomen met uw trefwoorden. Als u op een boektitel klikt, word er een relevante pagina van het boek en informatie over de uitgever weergegeven. Met de functie 'Zoeken in dit boek' kunt u vervolgens zoeken naar andere onderwerpen in het boek. Als u op de koppelingen onder 'Dit boek kopen' klikt, gaat u direct naar een online boekwinkel waar u het boek kunt aanschaffen. Als het boek is gescand uit een bibliotheek kunt u tevens op de bibliotheekkoppeling klikken om te kijken of het boek beschikbaar is in een bibliotheek bij u in de buurt.
     
  2. Welke soorten boeken zijn beschikbaar?

    Met Zoeken naar boeken met Google kunt u zoeken naar vrijwel alle denkbare soorten boeken: fictie, non-fictie, naslagwerken, wetenschappelijke literatuur, studieboeken, kinderboeken, medische boeken, vakliteratuur, educatieve boeken en allerlei andere soorten boeken. Naarmate we meer boeken van onze bibliotheekpartners toevoegen, wordt ons assortiment boeken groter en kunt u tevens zoeken naar boeken die niet meer worden gedrukt, naar zeldzame boeken en boeken die auteursrechten vrij zijn.
     
  3. Waarom kan ik het boek 'Duizend-en-één knutselideeën met een rijstkorrel' niet vinden?

    Zoeken naar boeken met Google bevindt zich nog steeds in de testfase en er worden elke dag nieuwe boeken toegevoegd. Als u een specifiek boek niet kunt vinden, probeer dan te zoeken op de gewenste informatie. Mogelijk zijn er andere boeken waarin de informatie voorkomt. Als u bijvoorbeeld zoekt op "kamers indelen" wordt een aantal verschillende boeken weergegeven, van een medische verhandeling over hartkamers tot boeken over het inrichten van je huis.
     
  4. Welke gedeelten van een boek kan ik lezen?

    We respecteren de wetgeving op het gebied van auteursrechten en het creatieve werk van auteurs. Daarom krijgt u slechts een beperkt gedeelte te zien (in sommige gevallen maar een paar zinnen) van boeken waarop nog auteursrecht rust. Als er geen auteursrechtelijke beperkingen gelden voor een boek of het boek tot het publieke domein behoort, kunt u het boek in zijn geheel bekijken. Zoeken naar boeken met Google is bedoeld om u kennis te laten maken met boeken, niet om ze helemaal te lezen. Zoeken naar boeken met Google is net een boekwinkel waar u rustig boeken kunt doorbladeren.
     
  5. Waarom moet ik me aanmelden om sommige pagina's te kunnen bekijken?

    Op veel van de boeken in Zoeken naar boeken met Google rusten nog auteursrechten. Daarom kunt u slechts een beperkt deel van deze boeken inzien. Om de weergave te beperken, kunnen sommige pagina's alleen worden weergegeven als u zich aanmeldt met een bestaande Google-account (zoals een Gmail-account) of als u een nieuwe account maakt. Andere pagina's zijn toegankelijk zonder dat u zich hoeft aan te melden. Als u zich liever niet aanmeldt en alleen een paar pagina's wilt bekijken, kunt u op de koppeling 'pagina's zonder restricties' klikken. Vergeet niet dat Zoeken naar boeken met Google is bedoeld om boeken te zoeken. Het is dus mogelijk dat u niet alle gewenste pagina's kunt inzien.
     
  6. Ik ben reeds aangemeld. Waarom krijg ik dan toch het bericht dat de pagina niet beschikbaar is?

    Ter bescherming van de auteursrechten van een boek is een aantal pagina's in alle boeken waarop auteursrecht rust, niet beschikbaar voor alle gebruikers.
     
  7. Ik wil graag meer zien van dit boek. Wat kan ik doen?

    Zoeken naar boeken met Google is bedoeld om boeken te zoeken, niet om ze online te lezen. Als u het boek in zijn geheel wilt lezen, klikt u op de koppeling 'Dit boek kopen' om het boek online aan te schaffen. U kunt ook op de koppeling 'Het boek in een bibliotheek zoeken' klikken om te kijken of het boek beschikbaar is in een bibliotheek bij u in de buurt.
     
  8. Waar komen deze boeken vandaan?

    Momenteel zijn de meeste boeken afkomstig van Partnerprogramma Zoeken naar boeken met Google. Dit is een online programma waarmee uitgevers van elke omvang de inhoud van hun boeken kunnen laten opnemen in de algemene zoekresultaten van Google. Uitgevers sturen ons hun boeken die wij digitaal scannen, waarna we de inhoud aan de zoekresultaten toevoegen. Geheel gratis. We hebben tevens samenwerkingsverbanden aangekondigd met bekende bibliotheken, zodat na verloop van tijd de zoekresultaten van Google ook steeds meer boeken uit deze collecties zullen weergeven. Zie voor meer informatie over dit project de pagina vanHet Bibliotheekproject.
     
  9. Houdt Google bij welke pagina's ik bekijk?

    Ter bescherming van de auteursrechten kunnen gebruikers van Zoeken naar boeken met Google slechts een beperkt gedeelte van de inhoud van een boek inzien. Om dit beleid te kunnen implementeren, zien we ons genoodzaakt om de paginaweergaves van gebruikers bij te houden. Voordat u zich aanmeldt, willen we u graag laten weten dat de zoekopdrachten die u uitvoert of de pagina's die u weergeeft, op geen enkele wijze worden gekoppeld aan persoonlijke gegevens, zoals uw naam of adres. Zoals altijd raden we u aan ons privacybeleid te lezen [http://www.google.com/privacy.html] zodat u precies weet hoe uw privacy wordt beschermd.
     
  10. Welke gegevens worden door Google bijgehouden terwijl ik ben aangemeld?

    Om het aantal pagina's dat een gebruiker kan weergeven te kunnen beperken, wordt de naam van uw Google-account gekoppeld aan de boeken en pagina's die u weergeeft. Voor meer informatie over de wijze waarop deze gegevens worden beschermd, kunt u ons privacybeleid lezen [http://www.google.com/privacy.html].
     
  11. Verdient Google geld aan boeken die via een pagina van Zoeken naar boeken met Google worden verkocht?

    Nee. Zoeken naar boeken met Google geeft koppelingen weer naar populaire boekwinkels waar u de gevonden boeken kunt aanschaffen. Voor deze koppelingen hoeven deze boekwinkels niet te betalen en wij verdienen er niet aan als u boeken bij hen aanschaft. Wij ontvangen echter wel inkomsten uit de klikken van gebruikers op de contextuele advertenties die worden weergegeven op de boekpagina's van Zoeken naar boeken met Google. Deze inkomsten worden gedeeld met de uitgevers van de betreffende boeken.
     
  12. Ik geloof dat ik een fout heb gevonden. Wie kan deze fout verhelpen?

    Omdat het product nog altijd in de testfase verkeert, is het zeer wel mogelijk dat u foutjes tegenkomt. Als u fouten tegenkomt of andere zaken ziet die volgens u beter kunnen, verzoeken we u vriendelijk dit aan ons door te geven. Feedback van gebruikers is van harte welkom. In deze fase van de productontwikkeling is feedback zelfs essentieel voor ons.
     
  13. Ik ben uitgever. Hoe voeg ik mijn boeken toe aan de zoekresultaten van Google?

    Welkom! Deelname aan Zoeken naar boeken met Google is heel eenvoudig. Als u ons uw boeken toestuurt, zorgen wij ervoor dat ze worden gescand en toegevoegd aan onze zoekresultaten. U kunt ze tevens in PDF-indeling uploaden. Ga voor meer informatie over dit programma naar de pagina Partnerprogramma Zoeken naar boeken met Google.
     
  14. Ik ben auteur. Hoe voeg ik mijn boeken toe aan de zoekresultaten van Google?

    De beste manier om ervoor te zorgen dat uw boeken worden opgenomen is om uw uitgever over te halen om deel te nemen aan het programma Partnerprogramma Zoeken naar boeken met Google. Als u uw boeken in eigen beheer uitgeeft of de rechten op uw boek aan u zijn overgedragen, kunt u zelf deelnemen aan het programma door ons uw boeken toe te sturen of ze in PDF-indeling te uploaden. Ga voor meer informatie over dit programma naar de pagina Partnerprogramma Zoeken naar boeken met Google.
     
  15. Hoe kan mijn bibliotheek deelnemen?

    Het ligt op dit moment niet in onze planning om de inhoud van andere bibliotheken te digitaliseren. Mogelijk wordt het programma echter in de toekomst uitgebreid naar speciale collecties van Amerikaanse en buitenlandse bibliotheken. Als uw bibliotheek een speciale collectie heeft, kunt u ons een e-mail sturen naar books-support-nl@google.com. Vermeld de omvang van uw collectie, de talen en eventuele specialistische of unieke inhoud. Geef tevens aan hoeveel van de inhoud reeds is gedigitaliseerd. Op de pagina van Het Bibliotheekproject [http://books.google.nl/googlebooks/library.html] vindt u informatie over onze partners, welke inhoud we digitaliseren en hoe bibliotheekboeken worden weergegeven in het programma.

©2011 Google - Home - Alles over Google - Privacybeleid